Ten olej jest wytłaczany na zimno z pestek owoca drzewa marula

Do obecnej chwili powszechnie oleje były stosowane zwłaszcza w kuchni. Natomiast współcześnie jeszcze bardziej ceniony jest ich pozytywny sposób oddziaływania na człowieka, przez to różne oleje posiadają częste zastosowanie w kosmetykach.
Jednak, aby sprawdzić ich pozytywny wpływ na nasze ciało, albo owłosienie nie musimy czerpać z usług wykwalifikowanej kosmetyczki.
Aktualnie odnaleźć je możemy w asortymencie sporej liczby sklepików z ekologicznymi kosmetykami.
Wybór olejów bywa zadziwiająco ogromny, dlatego podczas selekcji tego przeznaczonego dla nas, należy zastanowić się, jaki efekt oczekujemy osiągnąć po uprzednim jego użyciu oraz dostosować do tego konkretne cechy oleju.



Pewnym z najbardziej docenianych i wielokrotnie sprzedawanych jest olej marula. ów olej zostaje wytłaczany na zimno z pestek owoców drzew marula i ma tłustą, rzadką formę i delikatną woń.
Ma niezwykle szerokie zastosowanie, a przez to jest odpowiedni w każdej sytuacji. Musisz poznać, jakie ma olej marula właściwości.
Posiada pozytywne działanie na owłosienie oraz skórę głowy. Regularnie używany, pomoże uporać się z problemami takimi jak np. sucha skóra, czy łupież.
Włosy dostaną dzięki temu blasku, gładkości i połysku i ograniczone zostanie łysienie.
Najczęściej natomiast jest stosowany w pielęgnowaniu cery. Polecany jest do pielęgnowania skóry odwodnionej, podrażnionej i suchej.
Skuteczny jest głownie w konfrontacji ze zmarszczkami, lecz także z trądzikiem. Kwasy tłuszczowe pomagają utrzymywać odpowiednie nawilżenie twarzy, a witamina C rozjaśnia i złagodzi zapalenia. Dzięki swojej niesamowicie lekkiej formie błyskawicznie działa i nie zatyka porów.

Zobacz też: jak przetłuścić włosy

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *